Brussel keurt wijziging IFRS 11 goed

Vandaag is in het Publicatieblad van de Europese Unie de verordening gepubliceerd over de goedkeuring door de Europese Commissie van wijzigingen van IFRS 11.

Op 6 mei 2014 heeft de International Accounting Standards Board (IASB) wijzigingen gepubliceerd in International Financial Reporting Standard (IFRS) 11 ‘Gezamenlijke overeenkomsten getiteld Administratieve verwerking van verwervingen van belangen in gezamenlijke bedrijfsactiviteiten’. De wijzigingen bieden nieuwe leidraden inzake de wijze van administratieve verwerking van een verwerving van een belang in een gezamenlijke bedrijfsactiviteit waarbij de activiteit van de gezamenlijke bedrijfsactiviteit een bedrijf vormt.

De wijzigingen in IFRS 11 bevatten een aantal verwijzingen naar IFRS 9 die momenteel niet kunnen worden toegepast omdat IFRS 9 door de Unie nog niet is goedgekeurd. Derhalve dient elke in de bijlage bij deze verordening voorkomende verwijzing te worden gelezen als een verwijzing naar International Accounting Standard (IAS) 39 Financiële instrumenten: opname en waardering.

Het overleg met de European Financial Reporting Advisory Group bevestigt dat de wijzigingen van IFRS 11 voldoen aan de in artikel 3, lid 2, van Verordening (EG) nr. 1606/2002 vervatte goedkeuringscriteria. Verordening (EG) nr. 1126/2008 moet derhalve dienovereenkomstig worden gewijzigd. De in deze verordening vervatte maatregelen zijn in overeenstemming met het advies van het Regelgevend Comité voor financiële verslaglegging.

Gerelateerde artikelen