Bijna 7500 modelovereenkomsten ter toetsing aangeboden bij Belastingdienst

Het aantal bij de Belastingdienst ter toetsing aangeboden modelovereenkomsten was 7443 per 19 april 2017. Het aantal goedgekeurde modelovereenkomsten was op die datum 1566.

Dit blijkt uit informatie die betrekking heeft op de Wet deregulering arbeidsverhoudingen (DBA) die het ministerie van Financiën na een Wob-verzoek openbaar heeft gemaakt. Het gaat hier om de stand per 19 april 2017.

Verder blijkt dat het aantal afgekeurde modelovereenkomsten 2637 bedroeg. Het aantal nog te behandelen modelovereenkomsten was 811. Op een aantal nieuw binnen gekomen overeenkomsten na zijn alle ingediende overeenkomsten in behandeling.

Het aantal afgebroken modelovereenkomsten per 19 april 2017: 2429. Afgebroken overeenkomsten zijn overeenkomsten die uiteindelijk geen eindoordeel krijgen. Het gaat hier o.a. om de volgende situaties: indiener heeft geen behoefte meer aan een standpunt op een overeenkomst, indiener ziet in dat het een dienstbetrekking betreft of zal werken met een gepubliceerd model, indiener heeft duidelijk een opdracht en er is geen model nodig. De gemiddelde doorlooptijd van een toetsingstraject bedraagt 14 weken.

Gerelateerde artikelen