Betere resultaten PwC over boekjaar 2017/2018

De omzet van PwC Nederland is met 8,6 procent gestegen naar 832.7 miljoen euro. Het resultaat steeg van 151.2 miljoen euro naar 161.9 miljoen euro.

Ad van Gils, voorzitter van PwC Nederland, noemt de kracht van de organisatie de integraliteit van de dienstverlening. “Bundeling van kennis en ervaring uit de verschillende vakgebieden is een randvoorwaarde voor kwaliteit waarbij we technologie maximaal gaan inzetten. Dit geldt voor zowel controle als advies. Daarom werken onze verschillende beroepsgroepen samen ten behoeve van maatschappij en klanten.”

Technologie is een cruciaal onderdeel van de transformatie van PwC naar een purpose geleide en waarden gedreven organisatie. Van Gils: “We ontwikkelen nieuwe manieren van samenwerken met onze klanten en met (technologie)partners. We innoveren en experimenteren. In ons nieuwe Experience Centre gaan we samen met cliënten aan de slag met hun digitale toekomst.”

De omzet van PwC Nederland is met 8,6 procent gestegen naar 832.7 miljoen euro. “Over het boekjaar 2017/2018 hebben we betere resultaten behaald”, Jolanda Lamse, CFO en COO van PwC Nederland. “Alle lines of service hebben bijgedragen aan de stijging van onze omzet en resultaat. Deze resultaten maken het ons mogelijk om stevig te blijven investeren in het verbeteren van onze kwaliteit door onder andere het aantrekken van extra collega’s, door het implementeren van integrale en technologische/digitale oplossingen en door de digitalisering van onze bedrijfsvoering.”

Agnes Koops, voorzitter van de accountantspraktijk van PwC, voegt hier aan toe: “We hebben afgelopen jaar vorderingen gemaakt met ons veranderprogramma om tot een structurele kwaliteitsverbetering en een cultuur- en gedragsverandering te komen. Tegelijkertijd beseffen we dat we er nog niet zijn. Stakeholders verwachten van ons bij de uitvoering van de maatregelen meer snelheid en diepgang. Waar nodig hebben we dan ook de maatregelen gericht op kwaliteitsverbetering verscherpt en versneld en zullen we dat komend jaar continueren. In ons Transparantieverslag doen we verslag van zowel onze vorderingen als onze uitdagingen.”

Resultaten PwC over boekjaar 2017/2018

● De omzet van Assurance bedraagt € 332.2 mln. (+ 8,4%), van Tax & Legal € 278.1 mln. (+ 5,5%) en van Advisory € 222.4 mln. (+ 9,2%).

● Het resultaat steeg van € 151.2 mln naar € 161.9 mln.

● De klanttevredenheid blijft hoog (8.1).

● Meer dan een derde van de bedrijfsvoering is momenteel circulair. De ambitie van PwC is om in 2030 volledig circulair te zijn.

● Afgelopen jaar was het verloop onder collega’s met een niet-westerse migratieachtergrond voor het eerst iets lager (13,9%) dan het totale verloop (15,4%).

● Het aantal PwC’ers is gestegen met 256 naar 5091 personen. Het verloop is ondanks een krappe arbeidsmarkt, nagenoeg gelijk gebleven. Dat is met het oog op het behoud van talent een belangrijke ontwikkeling.

● De AFM heeft het afgelopen jaar geen controle-dossiers inspecties uitgevoerd. Toezichthouders als de Inspectie van het Onderwijs, de Auditdienst Rijk en de Nederlandse Zorgautoriteit deden wel onderzoek naar in totaal 24 audit dossiers. Alle 24 voldeden aan de eisen. 

Gerelateerde artikelen