Beoogd voorzitter van ICAEW gelinked aan onderzoek naar PwC

Op 15 juni 2015 zal Andrew Ratcliffe aantreden als voorzitter van het ICAEW (Institute of Chartered Accountants in England and Wales). Dat is althans de bedoeling. Maar of het doorgaat is onzeker, vanwege zijn bemoeienissen met Barclays Bank.
Op 23 december 2014 meldt AccountancyAge dat Ratcliffe, partner bij PwC UK, eindverantwoordelijk was voor de goedkeurende verklaringen van Barclays Bank tussen 2007 en 2011. De FRC, de Britse Financial Reporting Council, onderzocht en onderzoekt of de bank wel compliant gerapporteerd heeft met de door de FRC vastgestelde regelgeving en gaf de bank in dat kader al een boete van 38 miljoen pond vanwege het niet correct bewaken en bewaren van 16,5 miljard aan spaartegoeden. 
 
Ratcliffe was eindverantwoordelijk voor de goedkeuringsverklaringen in die periode, zonder direct betrokken te zijn met eventuele compliancy-onderzoeken door PwC. Hij wordt dan ook niet verdacht van directe betrokkenheid – maar verder onderzoek naar PwC  zou hem als alsnog ernstig in verlegenheid kunnen brengen, aldus AccountancyAge – en mogelijk zelfs zijn voorgenoemen benoeming als voorzitter van het ICAEW frustreren.
 
Het ICAEW (Institute of Chartered Accountants in England and Wales) werd opgericht in 1880, heeft meer dan 142.000 leden wereldwijd en kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Singapore, Dubai en Beijing.  
Gerelateerde artikelen