Belastingdienst publiceert waardering verpachte gronden box 3

​​​​​​​Er zijn twee tabellen om zelf de waarde van gronden te berekenen.

De Belastingdienst heeft onlangs een handleiding gepubliceerd met de uitgangspunten en normen voor 2023 voor de waardering van verpachte gronden in box 3 1. De handleiding bevat twee tabellen waarmee de waarde van deze gronden kan worden berekend.

Voor accountants is het belangrijk om te weten dat de uitgangspunten en normen in deze publicatie alleen gelden voor grond die in gebruik is als grasland of akkerland. Voor grond die gebruikt wordt voor de tuinbouw gelden de normen niet. Verder geldt de waardering alleen voor verpachte gronden box 3 Wet inkomstenbelasting 2001 1.

De waardering van verpachte gronden in box 3 is een belangrijk discussiepunt binnen accountancy en bedrijven die hiermee te maken hebben. De waardering van verpachte gronden kan namelijk gevolgen hebben voor de financiële waardering van bedrijven en de produktiemiddelen. De handleiding van de Belastingdienst biedt accountants en bedrijven de meest actuele stand van zaken over de waardering van verpachte gronden in box 3 1.

Zie de brochure voor waardering van gronden in box 3 2023 


Als toonaangevende bron voor accountantnieuws, strategieën en inzichten in finance en accounancy, helpt accountantweek.nl accountants, controllers en hoger financieel management om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de heldere, korte en makkelijk leesbare nieuwsbrief van Accountantweek voor een overzicht van al het relevante nieuws, alle unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en belangrijkste meningen of volg ons op Linkedin.


 

Gerelateerde artikelen