Belastingdienst biedt zakelijke dienstverlening verlenging bijzonder uitstel van betaling

Ondernemers die uitstel van betaling hebben gekregen, kunnen hun betalingstermijn verlengen. Dit is mogelijk tot en met 30 juni. De Belastingdienst heeft 60.000 ondernemers in de zakelijke dienstverlening hierover geïnformeerd.

De Belastingdienst ziet dat het bijzonder uitstel van 60.000 ondernemers is afgelopen, maar dat zij nog geen verlenging hebben aangevraagd. Dit terwijl zij, na afloop van het bijzonder uitstel, niet alle belastingen waarvoor zij aangifte moeten doen op tijd hebben betaald.

Deze ondernemers kunnen tot uiterlijk 30 juni hun bijzonder uitstel van betaling verlengen.

Door uitstel van betaling te verlengen, hoeft een ondernemer de belastingen waarvoor hij uitstel krijgt, pas vanaf 1 juli weer op tijd te betalen. Dit geldt ook voor de belastingen die hij nog niet heeft betaald na afloop van het eerdere bijzondere uitstel van 3 maanden. Voor de schuld die tot 1 juli is opgebouwd voor de belastingen waarvoor hij bijzonder uitstel had gekregen, krijgt hij vanaf 1 oktober een betalingsregeling van 36 maanden.

Ook wie u nog niet eerder bijzonder uitstel van betaling heeft aangevraagd kan dat tot en met 30 juni doen.

Wie ervoor kiest het uitstel niet te verlengen en zijn belastingen niet op tijd betaalt, voldoet niet aan de voorwaarden voor de terugbetalingsregeling van 36 maanden en moet deze belastingschuld al vóór 1 oktober 2021 betalen. 

Voor nadere informatie/verlenging van het uitstel tot uiterlijk 30 juni: ga naar het online formulier op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel.  

Gerelateerde artikelen