Achteraf opgemaakte rittenregistratie niet toereikend

Onlangs oordeelde gerechtshof Amsterdam dat een achteraf opgemaakte rittenregistratie niet toereikend is voor het zware bewijs dat een auto voor niet meer dan 500 km op jaarbasis voor privédoeleinden is gebruikt. De eerder door de fiscus opgelegde naheffingsaanslagen LB blijven in stand.

Evenals de rechtbank is het Hof van oordeel dat het achteraf opstellen van een rittenregistratie, waarin is teruggerekend vanaf de kilometerstand per 20 november 2011 zonder bekend te zijn met de feitelijke kilometerstanden op eerdere data, te globaal is om het verlangde overtuigende bewijs op te leveren, ook indien de toelichting daarop door belanghebbende en de door hem overgelegde bewijsmiddelen worden meegewogen.

Update Auto & Fiscus in één dag
Adviseert u als accountant uw klanten regelmatig op het gebied van de ‘auto van de zaak’? Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwe autoregels voor u en uw klanten? Volg de cursus Auto & Fiscus, ontdek in één dag alle fiscale wet- en regelgeving rond de auto en adviseer gegarandeerd uw klanten op een hoger niveau. Meld u direct aan.

 

 

Gerelateerde artikelen