Accountantsprotocol KIPZ 2019 uitvoerbaar onder voorbehoud

COPRO heeft haar tussentijdse oordeel over het Accountantsprotocol KIPZ (Subsidieregeling kwaliteitsimpuls personeel ziekenhuiszorg) 2019 vervangen door een definitief oordeel. Het protocol wordt nu aangemerkt als uitvoerbaar onder voorbehoud.

Accountantsprotocol KIPZ 2019
COPRO heeft het Accountantsprotocol behorend bij de Subsidieregeling kwaliteitsimpuls personeel ziekenhuiszorg 2019 van het ministerie van VWS beoordeeld. Op advies van COPRO en Coziek heeft het ministerie het protocol op diverse onderdelen verduidelijkt, met name wat betreft de definities en accountantswerkzaamheden. 

Door het organiseren van een praktische werksessie over het concept protocol kon een maandenlang durende impasse worden doorbroken. Hiermee komt het tussentijdse COPRO oordeel ‘niet uitvoerbaar’ te vervallen. De suggestie om de Standaard 4400N opdracht te schrappen kon het ministerie voor 2019 nog niet realiseren.

Oordeel COPRO
COPRO heeft als eindoordeel dat het Accountantsprotocol behorend bij de Subsidieregeling kwaliteitsimpuls personeel ziekenhuiszorg 2019 uitvoerbaar is onder voorbehoud. Dit voorbehoud heeft niet betrekking op de technische uitvoerbaarheid als zodanig, maar op het handhaven van de Standaard 4400N opdracht. Deze opdracht is standaard overgenomen uit het modelprotocol bij de Kaderregeling OCW, SZW en VWS, zonder dat specifieke onderzoeksvragen worden gesteld. Volgens COPRO leidt dit tot inhoudsloze rapportages en onnodige administratieve lasten.

Lees hier: 
Accountantsprotocol behorend bij de Subsidieregeling kwaliteitsimpuls personeel ziekenhuiszorg 2019

Gerelateerde artikelen