Accountantskantoren uit het buitenland vullen OOB-tekort op

Vijf bedrijven voorkomen delisting door toch OOB-accountants te vinden.

Alle acht ondernemingen die in de periode 2021-2023 geen OOB-accountantskantoor konden contracteren, hebben inmiddels een OOB-accountant gevonden voor de jaarrekeningcontrole over het boekjaar 2024. 

Dat heeft de Vereniging MidCap laten weten. Dit komt een week voor de deadline van 15 januari. Euronext eiste een opdrachtbevestiging hiervan voor 15 januari. Zo niet, dan zou de beursnotering te vervallen, zo was vorig jaar de aankondiging.

Alle vijf bedrijven hebben deze opdrachtbevestiging inmiddels verstuurd naar Euronext. Bij twee bedrijven – IEX Group en MKB Nedsense – is investeringsmaatschappij Value8 de grootste aandeelhouder. CFA, dat de jaarrekeningcontrole van Value8 heeft uitgevoerd over het boekjaar 2022, heeft aangegeven ook de jaarrekeningen van IEX Group en MKB Nedsense te willen controleren. 

In december 2023 wisten NSE en Alumexx KPMG te contracteren. Na de registratie van CFA in het Nederlandse OOB-register hebben zich in Nederland tenminste nog twee andere EU-accountantskantoren met een OOB-vergunning aangemeld voor registratie. De verwachting is dat beide kantoren op korte termijn bevestiging van hun registratie ontvangen van de AFM. 

Eén van deze twee EU-accountantskantoren heeft (middels een schriftelijke opdrachtbevestiging) aangegeven de jaarrekeningen 2024 van Bever Holding, DGB Group en Lavide Holding te willen controleren. 

De genoemde vijf ondernemingen (Bever Holding, DGB Group, IEX Group, Lavide Holding en MKB Nedsense) hebben elk een verzoek aan Euronext Amsterdam gedaan om het delisting proces te stoppen. 

Deze beursfondsen hebben aangegeven zich ten volle in te spannen om de ‘penalty bench’ status zo spoedig mogelijk te beëindigen, door tenminste een gecontroleerde jaarrekening 2024 te overleggen.

 

 

Gerelateerde artikelen