Accountants van KPMG UK krijgen er geen cent meer bij

Het kantoor bevriest de lonen omdat het omzetdoel van 2023 niet wordt gehaald.

KPMG heeft de lonen voor ongeveer 12.000 werknemers in Groot-Brittannië bevroren. Dit vanwege de slechte economische omstandigheden, die leidt tot een kleinere vraag naar diensten van het kantoor. Het bedrijf haalt het omzetdoel van 2023 niet.

De loonbevriezing geldt voor medewerkers van alle divisies, inclusief die van de accountants. Een hoger loon is alleen nog mogelijk door promotie te maken. De ingreep betekent een verarming van de medewerkers, aangezien de inflatie in Engeland 4,6 procent bedraagt. Bonussen worden nog wel uitgekeerd, maar voor slechts de helft van wat was beloofd.

Het nieuws komt bovenop eerdere maatregelen om de kosten te drukken. Er zijn al banen gesneuveld, er gold al een loonbevriezing voor de afdeling dealadvies en het aantal partners is teruggedrongen. Daarnaast wordt KPMG gegeseld door de financiële waakhond die de ene na de andere boete heeft opgelegd. De beloning van partners is met gemiddeld 717.000 de laagste van de Big Four in Engeland.

Partners worden niet getroffen door de loonstop, aangezien zij ruim de helft van hun beloning halen uit de winstdeling. Ook andere Engelse Big Four-kantoren halen de broekriem aan, maar tot loonstops is het nog niet gekomen.

 

 

Gerelateerde artikelen