Accountant puzzelt zich het Guinness Book of Records in

De Britse chartered accountant Mark Goodliffe heeft een vermelding in het Guinness Book of Records weten te scoren, omdat hij voor de achtste keer op rij de winnaar is geworden van de nationale kruiswoordpuzzelcompetitie van The Times.

Goodliffe, lid van beroepsorganisatie ICAEW en tevens CFO van palmoliebedrijf REA Holdings, is de eerste persoon die het weten te schoppen tot een vermelding in het Guinness Book of Records vanwege een wereldrecord puzzeloplossen. Hij versloeg dit jaar zo’n 200 mededeelnemers aan de puzzelwedstrijd van The Times.

Volgens de krant moest Mark Goodliffe bekennen dat de kruiswoordpuzzels steeds moeilijker worden en dat hij dit jaar op zijn tandvlees de finish wist te bereiken. ‘It was the Latin phrase rus in urbe that I got stuck at. That and heterosis, but once I solved them, I started seeing it come together,’ aldus Goodliffe.

Uiteindelijk wist de accountant de kruiswoordpuzzels in 29 minuten correct in te vullen, toch nog zeven minuten eerder dan de nummer 2, de programmeur Neil Talbott.

Goodliffe mag met recht een puzzelfanaat genoemd worden. In september van dit jaar deed hij ook mee aan het sudokukampioenschap van The Times met een teleurstellende 2e plek als resultaat. Een jaar eerder wist hij namelijk zowel de kruiswoordwedstrijd als de sudokucompetitie te winnen.

Gerelateerde artikelen