ABAB sluit samenwerkingsovereenkomst met HAS Hogeschool

ABAB Accountants en Adviseurs is door HAS Hogeschool in Venlo benoemd tot partnerbedrijf. Beide partijen sloten hiervoor onlangs een samenwerkingsovereenkomst. ABAB ondersteunt de HAS de komende vier jaar met bedrijfsbezoeken, gastcolleges, stageplaatsen en studieopdrachten. Ook denkt ABAB mee over het onderwijsprogramma en hoe dit zo goed mogelijk aansluit op de praktijk.

“ABAB wil graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de tuinbouwsector. Een nauwe samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven helpt daarbij”, zegt Marcel Man, manager relatiemanagement tuinbouw bij ABAB Accountants en Adviseurs. “Goed opgeleide professionals zijn nodig om een stevige en gezonde sector te blijven. Door onze kennis en expertise met de HAS te delen, kunnen wij hieraan bijdragen. Daarnaast dwingen studieopdrachten en stages ons om kritisch naar onszelf te kijken en daar worden ook wij beter van.”
 
“Voor HAS Hogeschool biedt ABAB als partner een stevig netwerk waarvan HAS studenten kunnen profiteren. Daarnaast heeft ABAB door haar jarenlange ervaring in de agrofood sector een uniek totaalbeeld van wat er in de sector speelt. Dit beeld wordt middels het partnerschap overgedragen aan studenten”, zegt Frans van Leijden, directeur HAS Hogeschool Venlo.
 
De HAS Hogeschool in Venlo heeft ruim zestig partnerbedrijven. Deze bedrijven, die allemaal afkomstig zijn uit de agrofoodsector, bieden studenten de mogelijkheid om hun toekomstige werkveld uitgebreid te leren kennen. Op deze manier stemt de HAS Hogeschool haar onderwijs zoveel mogelijk af op de wensen en behoeften die leven in de praktijk.
 

Gerelateerde artikelen