ABAB Jaarcongres over toekomstgericht ondernemen

ABAB Accountants en Adviseurs organiseert op 7 april 2016 het congres ‘Forward Thinking’. Het congres staat in het teken van toekomstgericht ondernemen.

De wereld om ons heen verandert razendsnel. We bevinden ons momenteel aan de vooravond van de zogenaamde vierde industriële revolutie, Industrie 4.0. Volgens experts wordt dit de grootste verandering ooit met ingrijpende consequenties voor de arbeidsmarkt en businessmodellen. Organen en onderdelen kunnen 3D-geprint worden, robots nemen werk uit handen en mensen en machines zullen 24/7 met elkaar via het internet verbonden zijn. “Science fiction van vandaag, is de realiteit van morgen”, stelt dr. André Kuipers.

Ondernemers hebben geen keuze. Om te kunnen overleven moeten zij mee met deze ontwikkelingen. Dat vereist visie, inzicht en een vooruitziende blik. Om inspiratie te bieden en gelegenheid te creëren om met andere ondernemers hierover van gedachten te wisselen, organiseert ABAB Accountants en Adviseurs op 7 april 2016 het congres ‘Forward Thinking’. Dr. André Kuipers – astronaut en ambassadeur van de aarde – en trendwatcher Richard van Hooijdonk gaan tijdens dit congres in op het belang van onderzoek, technologische ontwikkeling en ‘disruptie’.

John Verhagen, Voorzitter Hoofddirectie ABAB Accountants en Adviseurs: “Vanuit onze rol als adviseur merken wij dat veel ondernemers in de dagelijkse praktijk te weinig stilstaan bij de langetermijnstrategie. Het gaat dan niet alleen om de financieel-gerelateerde graadmeters en bijvoorbeeld het voorsorteren op een bedrijfsoverdracht. Onze betrokkenheid gaat verder. Wij willen een sparringpartner zijn die ondernemers niet alleen helpt succesvol te worden, maar ook succesvol te blijven. Dat doen wij door regelmatig in gesprek te gaan over onder andere ontwikkelingen die impact hebben op het bestaande verdienmodel en kritische vragen te stellen met het oog op de toekomst. Het organiseren van het congres ‘Forward Thinking’ sluit hierbij perfect aan. We bieden ondernemers ‘food for thought’ op het gebied van toekomstgericht ondernemen en creëren de gelegenheid om met andere ondernemers hierover in gesprek te gaan. Op die manier willen we een waardevolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het ondernemersklimaat van de regio.”

Het congres vindt plaats op donderdag 7 april 2016 in Theaters Tilburg. Het is bedoeld voor ondernemers, algemeen en financieel directeuren uit het midden en grootzakelijk segment in de regio Zuid-Nederland. Op www.abab.nl/forwardthinking staat meer informatie over het congres en de sprekers.

 

(ABAB)

Gerelateerde artikelen