Aanvraagresultaat Mkb Innovatiestimulering Topsectoren

Afgelopen april 2017 ging de regeling Mkb Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) open voor alle instrumenten, behalve voor R&D. De twee TKI-instrumenten Netwerkactiviteiten en Innovatiemakelaars sloten op 30 juni 2017 en de MIT voor de kleine instrumenten en de R&D-samenwerkingsprojecten op 7 september 2017. RVO heeft nu de eindresultaten op een rijtje gezet.

De afhandeling van de aanvragen gebeurde op volgorde van binnenkomst, met uitzondering van de R&D-samenwerkingsprojecten.

MIT R&D-tender

Er werden 137 aanvragen ingediend met een gezamenlijke subsidieclaim van € 23 miljoen. Het beschikbare budget van € 7,15 miljoen is hiermee driemaal overschreven. De komende tijd worden de projecten beoordeeld en uiterlijk 7 december 2017 ontvangen de aanvragers een beslissing.

MIT Kennisvouchers

Aanvragen kunnen niet meer worden ingediend. Het beschikbare budget van € 2 miljoen zal niet volledig worden uitgeput. Op dit moment zijn er nog enkele aanvragen in behandeling.

MIT Haalbaarheid- en Innovatieprojecten

In totaal is er voor ruim € 9 miljoen aangevraagd. Alle aanvragen zijn behandeld. Het volledige subsidieplafond van € 3 miljoen is vergeven.

 

(Door: Vindsubsidies)

Gerelateerde artikelen