‘Aanpak in Green Paper leidt niet tot herstel van vertrouwen in accountantsberoep’

Het valt te betwijfelen of de gekozen aanpak in de Green Paper ‘De definitie van Audit Kwaliteit’, die de Stuurgroep Publiek Belang eerder dit jaar heeft gepubliceerd, zal leiden tot herstel van vertrouwen in het accountantsberoep.

Dat betogen Herman van Brenk RA, Joost van Buuren RA, Remko Renes RA en Marlies de Vries RA die vanuit Nyenrode Business Universiteit een reactie hebben geformuleerd op de Green Paper van de stuurgroep Publiek Belang om “te komen tot een meer inhoudelijke en eenduidige invulling van het begrip audit kwaliteit”.

Door bundeling van de expertise en ervaring en met inachtneming van de wetenschapsfilosofische verschillen die er tussen de onderzoekers zijn worden in de reactie enkele argumenten gegeven waarom betwijfeld kan worden of de gekozen aanpak in de Green Paper zal leiden tot het beoogde doel, namelijk het herstel van vertrouwen in het accountantsberoep.

De reactie wordt afgesloten met een alternatief denkmodel voor controlekwaliteit en een concrete handreiking voor een definitie van controlekwaliteit.  

Gerelateerde artikelen