Nationale Accountancy Awards: Eddy Kleijheeg kiest met De Financiële Schakel voor apothekersmarkt

De Financiële Schakel is een jong en dynamisch kantoor. Eddy Kleijheeg richtte het op in 2008 en bundelde later zijn krachten met Ismail Sahin, die hij al kende sinds de jaren ’90 en waarmee hij sinds die tijd veel en nauw samenwerkte. Onlangs verhuisde De Financiële Schakel naar een karakteristiek pand aan de Kerklaan in Rijswijk. De apothekersbranche is hun specialisme, maar door haar ruime ervaring is De Financiële Schakel actief voor mkb-ondernemers in de meest uiteenlopende sectoren.

Kunt u een voorbeeld geven van een klant waarvoor u een innovatief project bent gestart?
“Bij een apotheek met meerdere vestigingen bestond de behoefte deze verschillende vestigingen beter aan te kunnen sturen en resultaten beter met elkaar te vergelijken. Het betrof een innovatief project doordat wij hier gebruik hebben gemaakt van een logische, maar unieke aanpak: namelijk de beschikbare informatie ombuigen tot gemakkelijk leesbare managementinformatie.”
Welk project was dit?
“Binnen het huidige project dat wij doen voor de hierboven genoemde klant onderzoeken wij hoe wij data kunnen ontsluiten uit de computers op verschillende locaties. In elke apotheek is een computer aanwezig welke gekoppeld is met de kassa en voorraadmodule. Deze data voegen wij samen met de financiële administratie, welke door ons wordt gevoerd. Hiermee kunnen wij een dashboard ontwikkelen met KPI’s, waarbij je ook dieper kan inzoomen om de resultaten beter te kunnen analyseren.”
Wat was het resultaat voor de klant?
“Het levert unieke en waardevolle informatie op voor de apotheker. Uit het systeem zijn belangrijke KPI’s snel en gemakkelijk uit te lezen. Het gaat dan om gegevens zoals de omzet per dag of per assistent. De gemiddelde wachttijd gekoppeld aan goede maatstaven zorgt ervoor dat de apotheker het team van assistenten beter kan aansturen. Dit leidt tot efficiëntere werkprocessen en het levert ook kortere wachttijden op voor de klant.” 
___________________________________________________________________________________________________
De genomineerden voor de ‘Nationale Accountancy Awards 2015′ zijn accountants die slimmer werken, minder kosten in rekening brengen en beter adviseren. Die gebruik maken van de meest innovatieve technologie. Bent u zo’n accountantskantoor dat in aanmerking komt voor de Nationale Accountancy Awards? Meld u voor 1 maart 2015 hier aan. Bel of mail Alex van Groningen (avangroningen@alexvangroningen.nl) / 06 50 643 283 voor meer informatie.
___________________________________________________________________________________________________
Welke dienst(en) biedt u vandaag die u twee jaar geleden niet bood en wat zijn de concrete resultaten hiervan?
“Twee jaar geleden besloten wij ons te focussen op een specialisme. Een logische keuze daarbij was de apothekersbranche, aangezien we daar nu zo’n vijftien jaar ervaring hebben. Daarnaast zijn wij ervan overtuigd dat daar kansen liggen. Het is een overzichtelijke markt, met daarin slechts een handvol concurrenten. Een van de kansen die wij zien is het zorgen voor betere managementinformatie voor de apotheker. Daar bestaat duidelijk veel behoefte aan onder bedrijven in deze branche.”
Hoe maakt uw kantoor gebruik van ICT in de dienstverlening?
“Wij hebben onlangs verschillende pakketten aangeschaft om nog meer digitaal te kunnen werken dan wij al deden. Zij hebben wij een CRM-pakket waarin wij alle klantgegevens bijhouden, stellen we de jaarrekening op door middel van een elektronisch werkschema en dossier, bieden we de mogelijkheid om alle facturen digitaal te verwerken met scanboeken en koppelen we de bank met het boekhoudpakket om mutaties in te lezen. In de nabije toekomst zal er een vast rekeningschema ontwikkeld zijn waarmee iedere onderneming in Nederland werkt. Hierdoor kunnen facturen per e-mail verzonden worden inclusief de juiste boekingsregels. Wij kunnen dan als accountant meer de nadruk leggen op advieswerkzaamheden voor onze cliënten.”
Gerelateerde artikelen