Zwitserse vestiging Deutsche Bank betaalt boete van $31 miljoen

Deutsche Bank AG Schweiz schikt voor $ 31 miljoen om vervolging in de VS te voorkomen.
En weer gaat het om het assisteren van Amerikaanse staatsburgers bij het off-shore verbergen van bezittingen en zo belasting te ontwijken. 
Met die 31 miljoen gaat het om de derde-grootste deal die het Amerikaanse ministerie van Justitie sloot met banken in Zwitserland in het kader van FATCA. In totaal betaalden tot dusverre 57 verschillende banken $570,4 miljoen, om nog zwaardere straffen na een eventuele rechtszaak te voorkomen. 
Het is niet de eerste boete voor Deutsche Bank dit jaar. Eerder betaalde de bank op 4 november jl. nog $258 miljoen aan de Fed en New York’s Department of Financial Services. Tegelijk ontsloeg het een zestal medewerkers, vanwege hun medewerking aan het ontduiken van sancties tegen Iran, Libië, Syrië, Burma en Sudan.Eerder dit jaar, in april, moest de bank al een record boete van $2,5 miljard betalen  vanwege de rol in het Libor-schandaal. 
 
Om verdere claims en boetes te kunnen betalen, onder andere in verband met problemen in Rusland, reserveerde Deutsche Bank dit jaar €1,21 miljard extra. 
 
Volgens Reuters vandaag verwacht Deutsche Bank volgend jaar een winst van ruim 7 miljard euro te maken, en in 2018 zal dat stijgen naar €10 miljard. 
Gerelateerde artikelen