Zweedse miljardairsfamilie aast op Grant Thornton UK

EQT probeerde in 2021 KPN te kopen voor meer dan 12 miljard euro.

Het Zweedse private Equity-bedrijf EQT Partners heeft zich ook gemeld om de Britse landenfirma van Grant Thornton over te nemen. Volgens Sky News zou EQT al een bod hebben gedaan. Daarmee sluit de Zweed aan bij de rij investeerders die ook belangstelling hebben voor de Britse accountants- annex adviesketen, waaronder grote namen als Carlyle, Cinven, CVC Capital Partners en Permira.

Afgelopen zomer besloten de partners van Grant Thornton UK om hun firma in de etalage te zetten. Het Britse bedrijf zou tussen de één en twee miljard pond waard zijn. Gefluisterd wordt dat CVC een streepje voor heeft omdat deze investeerder al actief is in administratieve dienstverlening via Teneo, overgenomen van Deloitte in 2021.

(tekst loopt door onder het blok)

Als toonaangevende bron voor accountantnieuws, strategieën en inzichten in finance en accountancy, helpt accountantweek.nl accountants, controllers en hoger financieel management om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de heldere, korte en makkelijk leesbare nieuwsbrief van Accountantweek voor een overzicht van al het relevante nieuws, alle unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en belangrijkste meningen of volg ons op Linkedin.

EQT, de investeringstak van de Zweeds miljardairsfamilie Wallenberg, is in Nederland geen onbekende. In 2021 zou de Zweedse investeerder KPN hebben willen overnemen voor 12,5 miljard euro. In datzelfde jaar werd de Amsterdamse investeringsmaatschappij LSP wel overgenomen voor 450 miljoen euro. LSP is gespecialiseerd in het financieren van jonge medische bedrijven.

Of EQT een kans maakt maken de ongeveer 200 partners van Grant Thornton uit.

Gerelateerde artikelen