Winnaars Exact Cloud Award 2019 bekend gemaakt

Tijdens de Exact Cloud Award-verkiezing zijn vier kantoren in de prijzen gevallen.

Accountant Vast wint de award voor Cloud Accountant van het jaar 2019. 

De Cloud Award voor Innovatie is uitgereikt aan Van de Kamp & Van Gelder

RSW wint de Cloud Award voor Samenwerking. 

Tenslotte gaat de De Crowd Award, de nieuwe onderscheiding voor het kantoor met de meeste publieksstemmen, naar Den Hartog & Hoogveld

De winnaars zijn woensdag 26 juni bekend gemaakt tijdens Exact Accountancydag.

De Exact Cloud Award 2019 is dé verkiezing voor accountants- en administratiekantoren die innovatie en samenwerking met hun klanten naar grote hoogte stuwen. Dit jaar schreven ruim tachtig kantoren zich in en nomineerden 900 ondernemers hun accountants- of administratiekantoor. De uitgebreide vragenlijst werd door de tachtig kantoren ingevuld en in totaal hebben 3268 mensen hun stem uitgebracht op de kantoren uit de top-10.

Enthousiasme en innovatie
Tijdens de finale, waarin zes kantoren hun werkwijze pitchten, imponeerde Accountant Vast, dat voor de derde keer meedong voor de award, de jury het meest. Volgens het juryrapport neemt dit accountancy kantoor uit Zwaag de klanten bij de hand door de voordelen van digitale aanlevering inzichtelijk te maken. “Henk Kenter en zijn team doen dit werk vol enthousiasme en vinden in hun innovaties een balans tussen een harde en zachte benadering. De combinatie strakke automatisering, klantgerichte benadering en het winstgevende verdienmodel maakt van Accountant Vast de onbetwiste winnaar van de Exact Cloud Award 2019/2020”, aldus het oordeel van de jury.

Henk Kenter voelt zich zeer vereerd. “Deze prijs is niet alleen voor de superhelden van Accountant Vast, maar ook een aanmoediging voor alle kantoren die ombuigen of willen ombuigen. Als wij kunnen winnen, kunnen zij dat ook.”

Cloud Awards voor Innovatie en Samenwerking
De winnaar van de Cloud Award voor Innovatie, Van de Kamp & Van Gelder schuwt experimenten niet. De dienstverleningspakketten van de winnaar zijn helder en creatief en tegen een vast tarief per maand af te nemen. “Het kantoor scoort extra punten omdat klanten de dienstverlening kunnen raten; op deze manier worden medewerkers scherp gehouden. Ook de best-of-breed automatisering gekoppeld via API’s is een voorbeeld voor velen in de sector”, aldus de jury.

RSW Accountants + Adviseurs wint de Cloud Award voor Samenwerking omdat het kantoor samenwerking met klanten echt op de eerste plek zet. Daarbij vormt honderd procent realtime informatie het gespreksonderwerp. “Relevant en persoonlijk communiceren in klare taal. Geweldig”, stelt de jury. 

De meeste publieksstemmen
Nieuw dit jaar is de Crowd Award, een onderscheiding voor het accountants- of administratiekantoor met de meeste publieksstemmen van klanten. Den Hartog en Hoogveld wint de nieuwe onderscheiding. Ferdinand den Hartog zegt hierover: “Wat een erkenning voor ons en onze klanten. Voor ons de bevestiging dat wij met aandacht en verbinding de brug kunnen slaan naar onze klanten.”

De jury van de Exact Cloud Award 2019/2020 bestaat uit:
– Martin van Vliet (Principal Presales Accountancy bij Exact),
– Frans Heitling (Hoofdredacteur Accountancy Vanmorgen), 
– Menno Kooreman (Manager SRA-Automatisering), Perry Telle (Lid commissie ICT van NOAB) 
– Marco Moling (voorzitter NOVAA) 
– Annelie Snijder (directeur SFAA en winnaar Cloud Award 2018/2019

Gerelateerde artikelen