Waardering fintech RevenYOU schiet omhoog

Waardering fintech start up RevenYOU schiet omhoog naar 44 miljoen, na forse deal met Engelse investeerder

RevenYOU heeft tegen een waardering van 44 miljoen euro een investeringsdeal gesloten van 2,5 tot 5 miljoen euro met het Engelse Born2Invest. “Dit geld gaat naar promotie van onze revolutionaire app. Over enkele weken kunnen arm en rijk straks gemakkelijk en tegen lage kosten op zeer veel markten hun spaarcenten gaan beleggen. En tegen geringe risico’s”, zegt founder/managing director Michiel Stokman van de Haarlemse fintech start up.

Bij RevenYOU draait alles om algoritmes en kunstmatige intelligentie. Deze technologie vormt de kern van wat het Wereld Economisch Forum (WEF) noemt ‘de vierde economische revolutie’. RevenYOU gebruikt de technologie om beleggen voor iedereen toegankelijk en aantrekkelijk te maken. Het ultieme doel is om wereldwijd miljarden mensen toegang te geven tot gemakkelijker beleggen, met een hoger rendement tegen lagere risico’s.

Een deal als deze tussen RevenYOU en Born2Invest komt een paar keer per jaar voor. Dit past in de ontwikkeling waarbij steeds meer technologiebedrijven zich begeven op de financiële markten. Vrij recent kregen Google, TenCent en Alibaba een bankvergunning. Amazon en Apple zouden spelen met die gedachte. De activiteiten van RevenYOU passen in deze wereldwijde trend, waarbij steeds meer partijen delen van de beleggingsactiviteiten van banken afknabbelen. De ontwikkelingen omtrent het Haarlemse bedrijf nemen wat dat betreft een heuse vlucht. Krap een jaar geleden bedroeg de waarde van RevenYou nog maar 3,5 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen