Vrouwelijke accountants voelen zich in Engeland achtergesteld

Maar de sector is voor vrouwen toch een goede carrièrekeuze.

Hoe het de positie van vrouwelijke accountant is gesteld in ons land, is niet bekend. In Engeland is wel onderzocht hoe het vrouwelijke accountants daar vergaat in verhouding tot hun mannelijke collega’s. Daar zeggen 47 procent van de vrouwelijke accountants dat mannen een betere loopbaanontwikkeling hebben.

In Engeland is de term 'accountant' niet helemaal hetzelfde als de accountant in Nederland. Die is in Engeland een kruising tussen een AA en een fiscalist. De controlerend accountant is een auditor.

Er waren ook voorstellen voor verbetering. Ruin vier op de tien vrouwelijke accountants pleiten voor grotere zichtbaarheid van oudere vrouwen in de sector. Bijna een derde pleit voor betere loontransparantie en hulp bij kinderopvang.

Dit komt naar voren in een peiling van TaxScouts, een fiscaal kantoor. Ruim zeven op de tien respondenten zei dat de inclusie in Engeland van vrouwen in de sector de afgelopen jaren enigszins is verbeterd. 88 procent geeft verder aan dat se sector een aantrekkelijke carrièrekeuze is voor vrouwen. Bijna negentig procent geeft aan dit komt omdat het vak flexibeler is geworden.

Gerelateerde artikelen