Voorstel toepassing herziene Corporate Governance Code op one tier boards

De Monitoring Commissie Corporate Governance Code heeft het consultatiedocument met een voorstel voor de toepassing van de herziene Corporate Governance Code door vennootschappen met een one tier board gepubliceerd.

Alle stakeholders en geïnteresseerden, zijnde ook niet-schragende partijen, worden uitgenodigd om in deze periode een reactie uit te brengen op dit consultatiedocument. De consultatieperiode duurt 8 weken, van 3 augustus tot en met 28 september 2016.

Het voorstel voor herziening van de Code dat is gepubliceerd op 11 februari jl. is specifiek gericht op two tier boards. Gezien het toenemende aantal beursgenoteerde vennootschappen met een one tier board, acht de Commissie het nuttig om vennootschappen met dit bestuursmodel duidelijke handvatten te bieden voor de toepassing van de Code. De Commissie stelt voor een principe en best practice bepalingen toe te voegen aan de herziene Code en daarnaast een document met guidance te publiceren. In deze guidance wordt verder verduidelijkt hoe de Code van toepassing is op vennootschappen met een one tier board.

• Consultatiedocument Voorstel toepasbaarheid Code op one tier boards

Gerelateerde artikelen