Voorlichtingsessie leergang MKB-kredietcoach op 16 juni 2015

In september 2015 begint de tweede leergang voor gecertificeerd MKB-kredietcoach voor accountants. Tijdens deze leergang leren de deelnemende accountants alle ins- en outs over MKB-financiering en ondernemerscoaching. Op 16 juni vindt er van 16.00 uur tot 18.00 uur een voorlichtingsessie plaats in Utrecht.

‘De leergang voorziet in een behoefte,’ zo merkt initiatiefnemer Jan Wietsma op. ‘Zowel bankiers als nieuwe financiers geven aan dat ze de rol van de accountant cruciaal vinden in het financieringsproces. Daarbij vinden financiers het ook belangrijk dat er voldoende aandacht is voor het monitoren van de ondernemer nadat een financiering is verstrekt. Tijdens de leergang leren we accountants hoe ze succesvol en onderscheidend kunnen opereren bij ondernemerscoaching en financieringsbegeleiding. De leergang is praktijkgericht. Er wordt gewerkt met casuïstiek die herkenbaar is voor ondernemer en accountant. Daarnaast leren we accountants ook hoe zij meer adviesomzet kunnen genereren met de nieuwe kennis en vaardigheden die zij tijdens de leergang opgedaan hebben.’

Eind juni studeren twaalf accountants af die de eerste leergang hebben afgerond. De leergang is een co-productie van MKB-kredietcoach, Full Finance, Entrepreneurscan en #Teachmeso. Het beroeps- en opleidingsprofiel is in samenspraak met partijen uit de financieringsketen samengesteld. De leergang staat garant voor 100 PE-punten en wordt gegeven in Utrecht.

Aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst kan door een mail te sturen naar jurroen@cluitmans.nl Bij hem is ook een studiegids aan te vragen.

Gerelateerde artikelen