Vier partners KPMG Noord-Ierland gearresteerd

Vier partners van KPMG in Noord-Ierland zijn ondervraagd en onder arrest gesteld in verband met mogelijke belastingontduiking.
De verdenking en beschuldiging richten zich op hun persoonlijke fiscale verplichtingen, en lijken samen te hangen met hoe zij verliezen boekten in een persoonlijk investeringsvehikel dat zij enkele jaren geleden oprichtten.
 
Het gaat om Jon D’Arcy, die leiding geeft aan het audit and transactions team, Eamonn Donaghy, hoofd van de fiscale praktijk, Paul Hollway, CFO en Arthur O’Brien, een audit en adviespartner. Mr Donaghy is een een van de leidende figuren in de Noord-Ierse campagne om de vennootschapsbelasting in het land omlaag te krijgen – hetgeen van de week nog gelukt is.
 
KPMG bevestigt dat er een onderzoek naar genoemde partners loopt en dat de vier onder huisarrest staan, in afwachting van verdere stappen. Het kantoor zegt zijn volledige medewerking toe en laat een aantal partners overkomen uit Dublin om de taken van de vier over te nemen.
 
Volgens KPMG is er geen enkel verband met de activiteiten van het kantoor als zodanig. Volgens lokale media richtten de vier een onroerendgoedbedrijf genaamd JEAP op, dat de jaren daarna aanzienlijke verliezen boekte. 
 
Gerelateerde artikelen