Vier accountantskoepels sluiten convenant horizontaal toezicht

In de loop van de tijd heeft horizontaal toezicht zich steeds verder ontwikkeld.

De koepelorganisaties Auxilium-Fiscount, Extendum, NOAB, Novak, RB en SRA hebben een nieuw standaard koepelconvenant voor horizontaal toezicht fiscaal dienstverleners gesloten met de Belastingdienst. Ook de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) heeft zich hierbij aangesloten. Die belastingadviseurs tekenden voor het eerst het koepelconvenant. 

De Belastingdienst heeft nu met zeven koepelorganisaties een koepelconvenant gesloten, waarvan vier uit de accountancy. “De koepelorganisaties voegen kwaliteit toe, door bijvoorbeeld de beschikbaarheid van een goed kwaliteitsstelsel”, zo roemt de Belastingdienst het nut van de overeenkomst. “Daarmee kunnen zij fiscaal dienstverleners ondersteunen en voor hun aangesloten leden deelname aan het horizontaal toezicht mogelijk maken.

In de loop van de tijd heeft horizontaal toezicht zich steeds verder ontwikkeld en is het aantal deelnemende koepelorganisaties gegroeid. De oude convenanten hadden dezelfde voorwaarden, maar zagen er niet eenduidig uit. Ook is er een vernieuwde leidraad horizontaal toezicht. Het nieuwe koepelconvenant is up-to-date, gekoppeld aan de vernieuwde leidraad en is in vorm voor iedereen hetzelfde.

Gerelateerde artikelen