Vernietiging verzuimboete te late betaling motorrijtuigenbelasting

Aan een particulier is over het tijdvak 24 juli 2015 tot en met 23 oktober 2015 een naheffingsaanslag opgelegd van € 108 omdat de motorrijtuigenbelasting (MRB) niet tijdig is betaald. Daarnaast is bij beschikking een boete van € 158 opgelegd. Bij Rechtbank Noord-Holland is de boete in geschil.

De belastingplichtige moet volgens de Rechtbank Noord-Holland middels een rekening of anderszins in kennis worden gesteld van de uiterste datum waarop de MRB moet zijn voldaan alvorens hem na het verstrijken van die datum een verzuimboete wegens niet tijdig betalen van de op aangifte verschuldigde MRB kan worden opgelegd. Dit volgt uit paragraaf 33, onderdeel 1, alinea 2, BBBB, aldus Rechtbank Noord-Holland.

Omdat niet aannemelijk is dat de rekening met daarin de uiterste betaaldatum voor de MRB op het adres van de particulier is ontvangen of aangeboden en gesteld noch gebleken is dat de particulier anderszins tijdig van de uiterste betaaldatum op de hoogte was, wordt de boete door Rechtbank Noord-Holland vernietigd.

(Bron: Fiscanet)

Gerelateerde artikelen