Vereniging Auto van de Zaak wordt Vereniging Zakelijke Rijder

De Vereniging Auto van de Zaak gaat vanaf nu door het leven onder de nieuwe naam Vereniging Zakelijke Rijders (VZR). Volgens de vereniging past die naam beter bij de doelgroep die bediend wordt. ‘De vereniging is er namelijk niet alleen voor rijders van een auto van de zaak, maar ook voor werknemers en ondernemers die op basis van een kilometervergoeding of mobiliteitsbudget in hun privéauto zakelijke kilometers maken,’ aldus VZR.

De vereniging ontstond vijf jaar geleden en heeft inmiddels bijna 22.000 leden. Het uitgangspunt van de vereniging is altijd de berijder geweest die zakelijke kilometers maakt, ongeacht de vorm waarin dit gebeurt. De term Auto Van De Zaak dekt steeds minder goed de lading. De leaseauto is lang niet altijd meer het enige of meest vanzelfsprekende alternatief. Met de komst van mobiliteitsbudgetten, private lease en steeds meer mensen die met een kilometervergoeding zakelijke kilometers maken, werd het ook hoog tijd ook de naam van de vereniging aan te passen.

Martin Huisman, voorzitter van de vereniging, hierover: ‘De vereniging heeft meer toekomst dan verleden. Nu is de tijd rijp. Er is geen sprake van een nieuwe entiteit, maar wel van een nieuwe naam. De url VZR.nl was beschikbaar, tegenwoordig ook niet onbelangrijk en we hebben deze week ook onze nieuwe site gelanceerd. Al met al zijn wij als bestuur tevreden over de voortgang van de vereniging en wij kijken uit naar een mooie toekomst waarbij de berijder altijd centraal zal staat. Ongeacht de manier of vorm van vervoer.’

Gerelateerde artikelen