VEB wil vervroegd jaarcijfers Ten Cate zien om bod Gilde te beoordelen

Aandeelhouders van TenCate moeten op de hoogte worden gebracht van de jaarcijfers van het bedrijf voordat het bod van investeerder Gilde verloopt. Dat stelt de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) in een brief aan de beursgenoteerde producent van technisch textiel.
Gilde verlengde vorige week zijn bod op TenCate tot en met 14 januari. Dit gebeurde omdat in eerste instantie te weinig beleggers hun stukken voor het bod hebben aangemeld. Veel aandeelhouders vinden de prijs die Gilde biedt te laag.
Om een beter beeld te krijgen over het bod roept de VEB TenCate en Gilde op aandeelhouders van de meest actuele cijfers te voorzien. In dat kader zou TenCate moeten proberen om ,,enkele werkdagen” voor 14 januari de meest recente cijfers te publiceren. Lukt dat niet, dan zou het bedrijf bij Gilde moeten aandringen op een langere aanmeldtermijn voor het bod, aldus de VEB.
Begin vorige week bleek dat in de eerste aanmeldingstermijn slecht 60,6 procent van de aandelen aan Gilde werd aangeboden, terwijl de investeerder mikte op minstens 95 procent. Volgens betrokken en analisten is er weinig kans dat Gilde met een hoger bod komt.
Gilde en zijn partners Parcom en ABN Amro Participaties hebben in totaal 675 miljoen euro over voor TenCate. Ze bieden aandeelhouders een prijs van 24,60 euro per aandeel, wat bijna 27 procent meer is dan de slotkoers van de dag voordat het bod werd gepresenteerd.
TenCate presenteerde de jaarcijfers dit jaar op 20 februari. Het bedrijf heeft nog niet aangegeven wanneer de resultaten van 2015 worden gepubliceerd.
 
Lees hier de brief van de VEB. 
 
 
Gerelateerde artikelen