Unit4 en Dapas Software koppelen audit- en workflowoplossingen

Unit4 en Dapas Software hebben op verzoek van accountantskantoren een koppeling gemaakt tussen Unit4 Audit & Control (voorheen Auditor) en de workflowapplicatie proces monitor (DPM) van Dapas Software. Met eerstgenoemde applicatie zijn periodieke processen en projecten binnen een accountantsorganisatie te plannen, te volgen en te controleren. De oplossing van Dapas Software automatiseert en optimaliseert dit proces zodanig dat handmatige handelingen overbodig worden.

Werken met een combinatie van Unit4 Audit & Control en DPM leidt tot een versnelling van werkprocessen, inzicht in de werkstatus van elke klant en een lagere foutgevoeligheid waardoor de kwaliteit omhoog gaat. Daarnaast ondersteunt de software een uniforme werkwijze binnen een accountantskantoor. “Dit geeft accountants meer mogelijkheden”, aldus Jacco Oudhof, oprichter van Dapas Software. “In plaats van alleen een jaarrekening, kunnen ze in hetzelfde tijdsbestek adviesrapportages maken. Daardoor kunnen ze op een andere manier met hun klanten in gesprek.”

Het koppelen met software van derden past in de strategie van Unit4. Het bedrijf zoekt verbindingen met andere softwareleveranciers in het streven naar verdere standaardisatie van accountantsprocessen. “Unit4 wil accountantskantoren helpen om hun processen verder te optimaliseren”, aldus Martien Merks, managing director Benelux bij Unit4. “Zo hoeven accountants gegevens niet meerdere keren in te vullen, want die zijn in alle gebruikte applicaties beschikbaar.”

De koppeling tussen Unit4 Audit & Control en DPM is nu beschikbaar en ondersteunt onder meer het vervaardigingsproces van de jaarrekening.

Gerelateerde artikelen