Uitbater restaurant verdacht van belasting- en faillissementsfraude

Het Snelle Interventie Team van de FIOD heeft dinsdag een eigenaar en uitbater van een restaurant in Nijmegen aangehouden op verdenking van belastingfraude en faillissementsfraude. De BV waarvan het restaurant deel uitmaakte werd op 3 maart 2015 failliet verklaard.

De curator in dit faillissement heeft contact gezocht met de FIOD. De verdenking is het niet voeren, bewaren en tevoorschijn brengen van een administratie en het onttrekken van gelden aan de boedel in het zicht van het faillissement.

Dit laatste door omzet structureel buiten de onderneming te houden en aan te wenden voor privé bestedingen. Door deze handelswijze konden crediteuren niet worden betaald met het faillissement als gevolg. 

Ook voldeed de verdachte vermoedelijk niet aan zijn fiscale verplichtingen. Aangiften omzetbelasting en loonheffing zijn niet gedaan in de periode dat hij daar als bestuurder verantwoordelijk voor was. Bij een doorzoeking van een woning in de gemeente Buren is beslag gelegd op vermogensbestanddelen. Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Gerelateerde artikelen