Tweede Kamer stelt stemming over accountantswetgeving uit

De Tweede Kamer heeft de stemming over een wijziging in de accountantswetgeving dinsdag uitgesteld, omdat het besef is doorgebroken dat de Nederlandse wetgeving in strijd is met de Europese verordening over accountants. De Kamer krijgt nu meer tijd om over deze kwestie vragen te stellen aan minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën.

Dit meldt Het Financieele Dagblad. Eerder werd al bekend dat de Nederlandse wetgeving botst met Europese regels die betrekking hebben op roulatie van accountantskantoren. De Nederlandse wet dwingt vrijwel alle grote Nederlandse bedrijven om voor 1 januari 2016, de ingangsdatum van de wet, van kantoor te wisselen. De Europese wetgeving daarentegen geeft bedrijven vanaf de ingangsdatum van 16 juni 2014 nog tien jaar de tijd om te wisselen.

Inmiddels heeft Dijsselbloem al laten weten dat door middel van een Koninklijk Besluit zal worden bepaald dat artikel 23, onderdeel c, van de Wta, evenals de wijziging daarop in de Wijzigingswet Financiële Markten 2016, niet in werking zal treden, waardoor ten aanzien van de kantoorroulatie alleen de bepalingen van de EU-Verordening gelden.

Gerelateerde artikelen