Twee jaar cel voor voormalig RA om verduisteren geld personeelsvereniging fiscus

Een voormalig registeraccountant die als penningmeester van de personeelsvereniging van het ministerie van Financiën ruim vier ton heeft opgenomen voor eigen gebruik, is vandaag door Rechtbank Overijssel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden.

De 54-jarige Zwollenaar boekte gedurende een periode van zeven jaar als penningmeester van personeelsverenigingen een bedrag van ongeveer 415.000 euro over naar zijn privérekening. Ook maakte de man zelf (valse) jaarrekeningen op. Hierdoor bleef de fraude jarenlang onopgemerkt.

Volgens de rechtbank heeft de verdachte strikt uit eigen belang gehandeld om zichzelf financieel te bevoordelen. Dit gedurende langere tijd waarin ook ruimte voor bezinning bestond. “Nu er delen van de administratie op de oude werkkamer van verdachte en in de garage bij de woning van de moeder van verdachte zijn aangetroffen heeft het er alle schijn van dat verdachte ter voorkoming van ontdekking van zijn handelen de administratie heeft willen laten verdwijnen,” zo staat in het vonnis.

Twee weken geleden had het OM twee jaar cel tegen de voormalig RA (die in 2012 uit het register was gehaald vanwege onvoldoende PE-punten). Rechtbank Overijssel legt vandaag een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar op zoals die door de officier van justitie is geëist.

Lees ook:

Gerelateerde artikelen