Toshiba wil uitstel publicatie jaarcijfers

Het Japanse technologieconcern Toshiba heeft bij toezichthouders uitstel gevraagd voor de publicatie van de definitieve jaarcijfers, tot 10 augustus. De onderneming heeft meer tijd nodig om de boeken af te ronden bij haar Amerikaanse nucleaire tak.

Toshiba verkeert momenteel in zwaar weer, en heeft zijn geheugenchipdivisie in de etalage staan. Een verkoop van die tak moet het bedrijf helpen de enorme financiële problemen bij zijn nucleaire tak te overleven. Voor deze divisie werd in maart faillissement aangevraagd, na grote kostenoverschrijdingen en vertragingen bij projecten.

De vertraging komt voor kenners niet als een verrassing. Toshiba heeft de publicatie van kwartaalresultaten de afgelopen tijd al regelmatig uitgesteld.

De exploitant van de aandelenbeurs in Tokio liet vrijdag weten dat Toshiba vanwege alle financiële problemen vanaf 1 augustus zal worden verwijderd uit de Nikkei-hoofdindex van 225 fondsen. Het aandeel zal worden gedegradeerd naar een onderliggend beurssegment. De stap door de Japanse beursexploitant was al verwacht.

 

(AFN)

 

Gerelateerde artikelen