‘Toezichthouder VS onderzoekt gesjoemel met voorraden door Brits drankconcern’

De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) onderzoekt of het Britse drankenconcern Diageo heeft gesjoemeld met de voorraden. Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal donderdag, op basis van ingewijden, over de producent van merken als Smirnoff, Guinness en Johnnie Walker.

De waakhond bekijkt of Diageo overtollige voorraad heeft verzonden naar distributeurs in een poging de resultaten op te waarderen. Door het sturen van meer producten dan distributeurs willen kon Diageo mogelijk hogere omzetten en verschepingen rapporteren. Diageo bevestigde dat het vragen heeft ontvangen van de SEC over de Amerikaanse distributie. Het bedrijf werkt naar eigen zeggen volledig mee.

De Noord-Amerikaanse regio is verantwoordelijk voor ongeveer een derde van de jaaromzet van zo’n 17,6 miljard dollar van het concern. Verder draagt het voor circa 45 procent bij aan het operationeel resultaat. Hoewel de volumes er afgelopen jaar met een procent daalden, zorgden prijsverhogingen voor een omzetgroei van 3 procent tot ruim 5,3 miljard dollar.

 

(AFN)

Gerelateerde artikelen