Toch politieke druk op toezichthouder FCA om banken te ontzien?

De Financial Times onthult dat hoge functionaris van de BoE cruciale rol speelde in stopzetten onderzoek.
De Financial Conduct Authority maakte op 1 januari bekend dat hij stopt met onderzoek naar de bedrijfscultuur bij Britse banken. Vorige week kwam het bericht dat de FCA geen reden zag om verder onderzoek te doen naar actieve steun bij belastingontduiking door grootbank HSBC. Van verschillende kanten werd het vermoeden geuit, dat de regering Cameron druk uitoefende om de positie van Londen als financiële hub niet te schaden. 
 
Gisteren ontkende de FCA nog glashard onder druk gezet te zijn om in elk geval het onderzoek naar de bedrfijfscultuur van banken te staken. 
Maar vandaag blijkt, volgens de Financial Times, dat een hoge official van de Bank of England wel degelijk als externe speler een sleutelrol gespeeld heeft in het staken van het onderzoek.
 
Uit documenten die de FT heeft in kunnen zien blijkt dat Megan Butler, executive director van de Prudential Regulation Authority van de Bank of England,  aan de bron stond van het FCA-besluit in kwestie.  Deze onthulling versterkt de zorgen, dat de financiële toezichthouder bezweken is onder (politieke) druk.
 
Gerelateerde artikelen