TIAS leidt nieuwe stijl commissaris en toezichthouder op

TIAS School for Business and Society heeft het Commissarissen en Toezichthouders Programma ontwikkeld. Dit programma geeft commissarissen en toezichthouders niet alleen kennis en inzichten, maar gaat ook in op gedrag en houding.

‘Taken en verantwoordelijkheden van commissarissen en toezichthouders worden complexer en vereisen meer en meer inzicht en parate vaardigheden. De meest recente wetenschappelijke inzichten in combinatie met een vloeiende vertaling van theorie naar praktijk maken dit programma tot een ‘must’ voor commissarissen en toezichthouders,’ zegt prof. dr. ir. Michiel Boersma, een van de academic directors van het programma. Boersma bekleedde verschillende toezichthoudende functies in Nederland (ProRail, KEMA ) en in het buitenland (o.a. Neste Oil, Finland).

De andere twee academic directors zijn: prof dr. Edith Hooge, hoogleraar Boards and governance in education en prof. dr. Mijntje Lückerath, hoogleraar corporate goverance. Zowel Hooge en Lückerath schreven verschillende aanbevelingen voor een beter bestuur, in onder andere het onderwijs of in de culturele sector. Lückerath is (mede-)auteur van Nationaal Commissarissen Onderzoek en de Female Board Index.

Bij de ontwikkeling van deze opleiding zijn toezichthouders en commissarissen in de Nederlandse non-profitsector en het bedrijfsleven nauw betrokken. Colleges worden gegeven door hoogleraren en praktijkexperts, zoals Prof. dr. Kim Putters, directeur SCP en Mr. drs. Herna Verhagen, CEO PostNL.

Gerelateerde artikelen