Terugvragen buitenlandse BTW 2022 moet voor september

Houd rekening met twee weken voor inloggegevens binnen zijn.

Tot en met 30 september 2023 hebben bedrijven de kans om de BTW die ze vorig jaar in andere landen hebben afgedragen, terug te vragen bij de Belastingdienst. Daarna is het wellicht niet meer mogelijk om buitenlandse BTW terug te vragen, omdat andere EU-landen zo’n verzoek wellicht niet meer behandelen. 

Voorwaarden voor de teruggave van buitenlandse BTW geldt voor bedrijven die in Nederland zijn gevestigd en die niet verplicht zijn om BTW aan te geven in het land waarvan ze de BTW terugvragen. De goederen en diensten waarvoor BTW is geheven, moeten gebruikt worden voor met BTW belaste handelingen met recht op aftrek. Het terug te vragen BTW-bedrag moet minimaal 50 euro zijn voor heel 2022. Dit geldt voor het volledige jaar 2022 of het resterende deel van dat jaar, inclusief december.

Bedrijven die nog geen inloggegevens hebben aangevraagd om de EU-BTW terug te vragen, moeten dat zo snel mogelijk doen. Na aanvraag duurt het één tot twee werkweken voordat de Belastingdienst de inloggegevens verstuurt.

 

Gerelateerde artikelen