Stern Groep wil CFO ontslaan

Autobedrijf Stern Groep wil zijn financieel topman Joris ten Brink ontslaan. Dat maakte de onderneming vrijdag bekend. De Raad van Commissarissen van het bedrijf is tot de conclusie gekomen dat er een financieel bestuurder nodig is met ‘meer operationele ervaring en capaciteiten' dan Ten Brink, die volgens Stern de vereiste ervaring en leiderschap mist om met de onderneming ‘de volgende stap' te maken.

Ten Brink is een passende, alternatieve functie aangeboden maar wil daar geen gebruik van maken. Een gesprek over een schikking is eveneens niet mogelijk gebleken. ‘Daarom is de raad van commissarissen voornemens tot ontslag van de heer Ten Brink over te gaan’, zo meldde het bedrijf.

Het voorgenomen ontslag zal tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering op 1 juli op de agenda staan. Stern benadrukte dat de financiële huishouding van het bedrijf op orde is. De komende jaren moet de verbetering van de resultaten vooral komen uit de verdere optimalisering van de operationele processen van de werkmaatschappijen en de benutting van de mogelijkheden die het internet en andere communicatiemiddelen bieden.

Ten Brink is sinds 1 januari 2002 financieel directeur van Stern.

(ANP)

Gerelateerde artikelen