SEC sleept CPA uit Florida voor de rechter voor ‘Bogus Audit Opinions’

De Securities and Exchange Commission heeft vorige week boetes opgelegd aan een certified public accountant uit Florida, voor het uitvoeren van tekortschietende en frauduleuze controleonderzoeken en het opstellen van valse kwartaalrapportages voor een achttal beursgenoteerde ondernemingen - met een boef als CFO.
Terry L. Johnson, uit Casselberry, Florida, wordt voor het leven geschorst als accountant en zal in die rol geen diensten meer mogen verlenen aan welke onderneming dan ook. die onder de regels van de SEC valt.
 
De SEC ontdekte dat een voor boekhoud- en fiscale fraude veroordeelde ex-CPA, Stephen P. Corso, nadat hij zijn gevangenisstraf uitgezeten had, CFO wist te worden van een aantal NV’s. Corso, al eerder ontdaan van zijn CPA-titel en -rechten, filede zijn financiële rapporten onder valse namen bij de SEC. Hij wist zelfs zaken te doen en (zwart) geld te verdienen door zich voor te doen als ‘SEC Consultant and Attorney’.
 
Terry Johnson CPA hielp mijnheer Corso door hem van alle benodigde accountantsverklaringen te voorzien, waarbij hij niet naliet steeds te benadrukken dat zijn werk geheel voldeed aan alle PCAOB standaarden – quod non.  
 
Gerelateerde artikelen