Scheiding controlediensten & andere werkzaamheden beperkt OG-activiteiten Deloitte

Botsende belangen hebben Deloitte ertoe gebracht afstand te doen van facilitair beheer.

Deloittes OG-poot Real Estate was door de overname van adviesbureau Drivers Jonas in januari 2010 uitgegroeid tot een van de grootste property consultancy’s in Groot Brittannië. Maar blijkbaar hebben de facilitair-beheer-experts van Deloitte zich iets te vaak gedwongen gezien om lucratieve opdrachten te weigeren, omdat deze gevaar zouden opleveren de controlewerkzaamheden van de accountants voor dezelfde klanten. En bovendien beperken bij die klanten de auditcommissies de maximale fees voor non-audit werkzaamheden naast het controlewerk. 

Geconfronteerd met dit dilemma heeft Deloitte besloten te kiezen voor het controlewerk, en het mes in de OG-adviespoot te zetten – waardoor al een aantal hooggewaardeerde professionals naar de concurrentie is overgelopen.

Nigel Shilton, managing partner van Deloitte Real Estate, benadrukte nog eens hoe goed de OG-diensten van Deloitte zich de laatste jaren ontwikkelden. “Maar helaas heeft een kritische review van onze strategie ertoe geleid, dat we nu streven naar een gecoördineerde overgang van enkele specialistische teams en hun cliënten naar een andere organisatie. Dat betekent overigens niet, dat wij als Deloitte Real Estate niet langer een grote speler willen zijn in de OG-markt, maar dan met meer passende diensten als fiscaal advies, audit, business consultancy en projectontwikkeling – daarin willen we blijven groeien en investeren!”

Gerelateerde artikelen