Schaamte en schade na geflopte splitsing EY

Bezuinigingen om de schade van 600 miljoen dollar goed te maken.

EY in Engeland zet zich schrap voor een golf van bezuinigingen wegens de geflopte splitsing van het concern. De voorbereidingen op de splitsing zou wereldwijd 600 miljoen dollar hebben gekost. De helft bestaat uit intern werk dat door personeel van EY is uitgevoerd.

Dit melden diverse media. De Engelse top van EY, die zich achter het initiatief had geschaard, zou het personeel verteld hebben dat het echec rond de splitsing voelt als een dieptepunt. De Engelse tak van EY had tien miljoen van de kosten voor de splitsing voor haar rekening genomen. Nu overheersen teleurstelling en schaamte bij EY in het Verenigd Koninkrijk. 

EY hoopt de verliezen goed te maken door 400 miljoen aan besparingen door te voeren. Andere projecten worden op de lange baan geschoven. “Er zitten nog wat inefficiënties in ons bedrijf, die we nu kunnen aanpakken. Dus we werken al aan het verlagen van onze kosten", zo citeert The Guardian de Britse managing partner voor financiële diensten van EY, Anna Anthony.

Wat de bezuinigingen betekenen voor het personeel is niet meegedeeld. EY in de VS heeft ook een kostenbesparingsprogramma van een half miljard aangekondigd. De voornaamste slachtoffers zijn volgens media de partners van EY. In plaats van grote bedragen die ze tegemoet konden zien bij de splitsing, worden ze nu gekort om de opgelopen schade te compenseren. 
 

Gerelateerde artikelen