Salaris Certified Management Accountants wereldwijd hoger

Het salaris van Certified Management Accountants (CMA’s) is wereldwijd circa 45% hoger dan dat van niet-CMA’s. Dat blijkt uit jaarlijks onderzoek naar de renumeratie van finance professionals, uitgevoerd door het Institute of Management Accountants (IMA).

Voor het onderzoek zijn meer dan 2.500 finance professionals in 81 landen (waaronder Nederland) ondervraagd. Meer dan 80% van hen gelooft dat de CMA-certificering carrièrekansen biedt en hun capaciteit om in alle delen van het bedrijf te opereren vergroot. Het CMA wordt ook daarom wel ‘’het paspoort voor de wereld’’ genoemd voor Nederlandse controllers, management accountants en finance professionals. Vanwege de mondiale herkenning van deze certificering zijn CMA’s wereldwijd inzetbaar.

Van de deelnemers aan het salarisonderzoek door IMA geeft 70% aan het afgelopen jaar een salarisverhoging gekregen te hebben. Verder wijst het onderzoek uit dat management accountants grote waarde hechten aan een goede werk-privé balans. De salariskloof  tussen mannelijke en vrouwelijke management accountants is het afgelopen jaar kleiner geworden.

Gerelateerde artikelen