Ruim derde CFO’s verwacht salarisstijging financiële werknemers

Meer dan een derde (35%) van de Nederlandse CFO’s en financieel directeuren verwacht dat de salarissen voor de financiële werknemers in 2015 met gemiddeld 5% zullen stijgen. Dit is een significante stijging (+8%) ten opzichte van 2014 toen 27% aangaf dat de salarissen zouden stijgen. Toch stelt de meerderheid (65%) van de CFO’s een stabiel beloningsbeleid te hanteren.

Dit blijkt uit internationaal onderzoek van Robert Half, arbeidsbemiddelaar op het gebied van financiële en administratieve professionals, onder ruim 2400 CFO’s en financieel directeuren in 16 landen.

Terwijl 35% van de Nederlandse financieel verantwoordelijken stelt dat de lonen van financiële werknemers zullen stijgen in 2015, zit Nederland iets onder het Europese gemiddelde van 40%. Duitsland en het Verenigd Koninkrijk staan bovenaan de lijst met respectievelijk 50% en 56%.
 
De bonussen volgen de opwaartse trend van de salarissen niet. Zo zegt meer dan een vijfde (21%) van de Nederlandse CFO’s en financieel directeuren dat ze in 2015 geen bonussen zullen toekennen aan hun werknemers. De meerderheid (55%) zegt te verwachten dat de bonussen ongewijzigd zullen blijven.

Dat bonussen in Nederland onder druk staan, blijkt eveneens uit de Europese vergelijking. Met gemiddeld 13% van de ondervraagde Europese CFO’s en financieel directeuren die zegt geen bonussen toe te kennen aan hun financiële werknemers, stijgt dit percentage tot 21% in Nederland waardoor het land ook op de eerste plaats komt te staan in Europa. Slechts 17% van de Nederlandse CFO’s verwacht hogere bonussen toe te kennen en ook hier zit Nederland onder het Europese gemiddelde van 22%.

Gerelateerde artikelen