RSM wordt sponsor van NOC*NSF

Accountants helpen topsporters en sportbonden met financiële vragen.

Accountantsorganisatie en financieel adviseur RSM wordt de nieuwe partner van NOC*NSF. Volgens de accountants- annex adviesorganisatie betekent de samenwerking dat RSM sporters helpt met het verzorgen van fiscaliteit en accountancy-vragen. Welke vragen dat precies zijn, is niet bekendgemaakt.

Een onderdeel van het sponsorschap is een fiscale helpdesk voor sportbonden. RSM ziet  het partnership bovendien als mooie kans om nieuw talent te werven; de verbinding met sport draagt volgens RSM bij aan haar positie als werkgever. “Dat is belangrijk op de huidige krappe arbeidsmarkt”, meldt RSM in een persverklaring.

RSM merkt op dat topsporters worstelen met hun financiële en fiscale beslommeringen, vooral omdat ze vaak verschillende inkomstenbronnen hebben. Baanwielrenner Jan Willem van Schip maakte al gebruik van één van de eerste spreekuren die RSM hield op Papendal.

“Het scheelt heel veel stress”, zo meldt Van Schip in de persverklaring van RSM. “We lopen samen de aangifte stap voor stap door, en dat werkt geweldig.”

RSM adviseert ook de bij NOC*NSF aangesloten sportbonden. Zo komt er een helpdesk voor fiscale en accountancy-vragen. Ook zal RSM een digitale monitor ontwikkelen waarmee bonden hun actuele financiële positie gemakkelijk kunnen bijhouden. 

Gerelateerde artikelen