Rekentool afbouw overgangsrecht WNT

Het ministerie van BZK heeft een rekentool afbouw overgangsrecht WNT geïntroduceerd, die voor individuele gevallen inzicht geeft in de aanvang, duur en wijze van afbouw van de bezoldiging conform het overgangsrecht van de Wet normering topinkomens.

Het gaat om de periode na afloop van de vier jaren waarin bestaande bezoldigingsafspraken worden gerespecteerd.

Uitgangspunten van de rekentool

  • De tool is alleen toepasbaar voor overgangsrecht dat is aangevangen in 2013, 2014, 2015 of 2016 (aanvang afbouw 2017-2020).
  • De tool is alleen toepasbaar op leidinggevende topfunctionarissen met een dienstbetrekking. Voor topfunctionarissen zonder dienstbetrekking en voor toezichthoudende topfunctionarissen gelden afwijkende regels.
  • De afbouw in de tool wordt berekend naar de hoogte van de normen zoals deze momenteel bekend zijn (datum update: 01-01-2017) en houdt geen rekening met toekomstige indexeringen van de bezoldigingsmaxima. De tool geeft hierdoor mogelijk enigszins lagere uitkomsten dan te zijner tijd zijn toegestaan.
  • De tool gaat uit van continuïteit in de systematiek. Tussentijdse wijzigingen in klassenindelingen of systematiek betreffende de bezoldigingsmaxima na 2016 zijn niet voorzien noch meegenomen.

BZK: “De uitkomsten van de tool zijn gebaseerd op de door u ingevoerde gegevens. U bent zelf verantwoordelijk voor de juistheid van deze gegevens. Hiernaast merken wij op dat de tool uitvoerig is getest, maar dat er in individuele gevallen afwijkingen kunnen bestaan. Aan de uitkomsten van de tool kunnen geen rechten worden ontleend, noch wordt anderszins absolute zekerheid vooraf verstrekt. Voor een toetsing van de uitkomsten kunt u gebruik maken van de informatie hierover op de website topinkomens.nl en van paragraaf 7 van de WNT. De resultaten van de tool kunt u voor eigen gebruik afdrukken of als PDF opslaan. De ingevoerde gegevens worden niet opgeslagen, noch doorgegeven aan het ministerie.”

Gerelateerde artikelen