RegioBank start pilot SBR Banken

Het Financiële Rapportages Coöperatief (FRC) en RegioBank hebben een overeenkomst getekend om vanaf begin april kredietrapportages via SBR Banken te kunnen ontvangen. De pilot, die zes maanden zal duren, betreft het kleinzakelijk segment van RegioBank, onderdeel van de Volksbank.

De pilot behelst het testen van een nieuwe zakelijke propositie, waarbij online en op efficiënte wijze financieringen aan de kleinzakelijke markt verstrekt worden. Gericht op  de financiering van zakelijk werkkapitaal zullen bestaande klanten van een aantal geselecteerde Zelfstandige Adviseurs van RegioBank aan de pilot deelnemen. SBR Banken is een initiatief van ABN AMRO, ING en Rabobank.

Met SBR worden financiële gegevens van ondernemers en ondernemingen digitaal en gestandaardiseerd aangeleverd bij de bank. Ook de Belastingdienst, Kamer van Koophandel en het Centraal Bureau voor de Statistiek maken gebruik van SBR.

(Op de foto: Bauke Krist, directeur Bank, SC Zakelijk Beheer bij de Volksbank (links) en Berend Dinkla, Bestuursvoorzitter Financiële Rapportage Coöperatief)

Gerelateerde artikelen