Record aantal Britse accountants zoekt hulp

Vorig jaar zochten ruim 13.000 Britse accountants of hun familieleden hulp bij de Chartered Accountants' Benevolent Association (CABA), de hulpinstelling voor leden van het Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW).

Dit schrijft CABA in het jaarverslag over 2015. Het aantal hulpverzoeken door accountants in de problemen nam met 135% toe vergeleken met het jaar ervoor.

CABA zegt in het jaarverslag dat in 2015 meer dan 1.200 mensen persoonlijke ondersteuning kregen, terwijl meer dan 2.000 mensen gebruik maakten van persoonlijke en professionele ontwikkelingscursussen. Zo’n 4.000 accountants woonden gezamenlijke evenementen van CABA en ICAEW bij en meer dan 6.000 mensen gebruikten de online tools en advies. CABA verstrekte ook voor meer dan £1 miljoen aan giften.

Verder wist CABA accountants met financiële problemen met raad en daad bij te staan. Zo werden er bijvoorbeeld afspraken met schuldeisers gemaakt voor een bedrag van meer dan £4,5 miljoen. Ook begeleidde CABA 88 mensen werkloze accountants naar betaalde arbeid en werden 20 accountants geholpen met het starten van een eigen bedrijf.

 CABA Jaarverslag 2015

Gerelateerde artikelen