Rabobank partner blockchain startupprogramma Nexuslab

Rabobank start een samenwerking met het Zwitserse Nexuslab, een blockchain startupprogramma onder de vlag van Startupbootcamp. Het partnership geeft Rabobank de mogelijkheid om te kunnen werken met veelbelovende internationale initiatieven op blockchaingebied.

Binnen het programma levert de bank mentors, kennis en expertise om deelnemers te ondersteunen in de ontwikkeling van hun ideeën. Op 24 april startte het programma in Amsterdam met tien geselecteerde startups uit diverse Europese landen.

Harrie Vollaard, hoofd Innovatie bij Rabobank: “Rabobank experimenteert al enige tijd met blockchaintechnologie. We hebben op dit moment vier speerpunten op blockchaingebied: het internationale betalingsverkeer, micro-payments via Internet of Things, conditionele betalingen en smart contracts. Door de samenwerking met Nexuslab kunnen we onze kennis over deze technologie verder verdiepen. Daarnaast biedt het ons de mogelijkheid om rechtstreeks te werken met perspectiefrijke blockchainstartups en deze te verbinden met onze eigen projecten. Deze combinatie zorgt voor een versnelling van de realisatie van onze speerpunten.”

Daniel Grassinger, directeur Nexuslab: “We zijn blij dat de Rabobank onze partner wordt in ons startupprogramma. De betrokkenheid van een belangrijke grote bank toont aan dat Zwitserland een centrale rol kan spelen in de ontwikkeling van het Europese blockchain-ecosysteem. Samen met Rabobank, Startupbootcamp en onze IT-partner SwissQ lanceren we een programma waar Europese blockchainstartups hun ideeën kunnen omzetten in levensvatbare bedrijven.”

Gerelateerde artikelen