Qredits passeert €100 miljoen grens verstrekte microkredieten

Qredits heeft €100 miljoen aan microkredieten in Nederland verstrekt. Sinds de start van Qredits in 2009 zijn meer dan 6.000 ondernemers in het MKB gefinancierd. 70% van de gefinancierde ondernemers betreft een startend bedrijf.

Qredits verstrekt microkredieten tot €50.000 en MKB-kredieten tot €250.000 aan startende en bestaande ondernemingen in Nederland. Naast de €100 miljoen aan microkredieten heeft Qredits ook €20 miljoen verstrekt aan MKB-kredieten. Momenteel wordt maandelijks € 3,5 miljoen aan kredieten uitgeboekt aan gemiddeld 120 ondernemers. Hiermee is Qredits de grootste alternatieve kredietverstrekker voor het MKB.

Qredits richt zich op ondernemers die willen starten of investeren in hun bedrijf. Uit de jaarlijkse monitoring blijkt dat van de 6.000 ondernemers die Qredits heeft gefinancierd, 86% na drie jaar nog steeds een actief bedrijf heeft en aantoonbaar werkgelegenheid creëert  door het aannemen van personeel. Het default-/afboekingspercentage kredieten is slechts 5% van de kredietportefeuille, als gevolg van de strakke & persoonlijke begeleiding én coaching. De meeste klanten van Qredits maken de eerste jaren gebruik van een coachingsprogramma, gegeven door 600 vrijwillige coaches. Daarnaast heeft Qredits diverse e-learnings ontwikkeld om ondernemers te helpen bij de marketingactiviteiten en debiteurenbeheer.

De behoefte aan financiering binnen het midden- en kleinbedrijf is nog altijd groot. Qredits krijgt inmiddels tientallen aanvragen per dag, variërend van €5.000 tot €250.000. De ondernemer en het ondernemingsplan staan bij de persoonlijke screening centraal. De 20 bedrijfsadviseurs van Qredits bezoeken de meeste kredietaanvragers thuis of op de bedrijfslocatie. Daarnaast vindt na kredietverstrekking extra begeleiding plaats.

De verwachting is dat Qredits de komende jaren verder zal groeien in kredietvolume. Nog dit jaar zal Qredits een werkkapitaalproduct introduceren om ondernemers te faciliteren bij tijdelijke kredietbehoefte.

Gerelateerde artikelen