Q&A Accountancy Expo: Blue10

In de rubriek Q&A stellen we u voor aan exposanten van Accountancy Expo 2020. Maak deze keer kennis met Blue10.

Blue10 helpt organisaties met cloudsoftware voor het automatiseren van administratieve processen, zoals de digitale verwerking van inkoop- en verkoopfacturen, pakbonnen en bonnetjes. Bezoek de stand van Blue10 tijdens Accountancy Expo op 27 oktober 2020.

Zeven vragen aan accountmanager Ton Wüstefeld van Blue10:

1. Wat houdt je bezig bij Blue10?

Als accountmanager bij Blue10 help ik bedrijven met het automatiseren van administratieve processen. Hierbij ligt mijn focus op accountantskantoren. Bij Blue10 willen we niet alleen het proces bij de accountant optimaliseren, maar ook die bij de klant, om zo te zorgen voor een efficiëntere samenwerking.

2. Wat doen jullie om accountants juist nu te helpen?

In de praktijk zien we bij klanten van accountantskantoren nog veel handmatige handelingen in het factuurverwerkingsproces. De oplossing van Blue10 richt zich op het automatiseren van de administratieve processen van deze klant, zodat zowel klant als accountant voordelen behalen bij het digitaal verwerken van facturen.

Juist het proces van digitale controle en goedkeuring en het altijd inzicht hebben in de status van facturen is namelijk waar voor bedrijven veel winst te behalen is. Uiteraard is het mogelijk om de omgeving op basis van de gewenste samenwerking met de klant in te richten, waarbij je als accountant een verwerkende of controlerende rol hebt.

3. Hoe denk je dat de huidige situatie invloed heeft op de markt en het werk van de accountant?

De huidige situatie heeft ons natuurlijk zo goed als verplicht om vanuit huis te werken en online samen te werken. Op veel verschillende vlakken is dit van invloed op de werkzaamheden van de accountant.

Steeds meer bedrijven zien in dat thuiswerken, of in ieder geval de mogelijkheid daartoe, de nieuwe norm is. Hierdoor komt ook het besef bij bedrijven wat de voordelen kunnen zijn van een digitaal administratief proces. Accountants kunnen hier een advies in uitbrengen.

Wij verwachten daarom ook dat de situatie een positieve boost zal geven aan de digitalisering en automatisering van het factuurverwerkingsproces.

4. Hoe speelt Blue10 hierop in?

Software als Blue10 biedt in deze veranderende tijd perfect ondersteuning. En wij zijn natuurlijk altijd voorstander geweest van digitalisering en automatisering.

Met Blue10 verwerken accountants, en hun klanten, facturen digitaal in de cloud. Hierdoor hebben zij altijd en overal toegang, ook als er wordt thuisgewerkt.

Verder organiseren wij nu regelmatig online kennissessies voor klanten van accountantskantoren. Zo ondersteunen en informeren we deze klanten, juist in deze tijd, nog beter.

5. Van welke (technologische) mogelijkheden kunnen kantoren nog meer gebruikmaken om tijd of geld te besparen of waarde toe te voegen voor hun klanten?

Juist nu kunnen accountantskantoren nog meer waarde toevoegen voor de klanten door ze te adviseren en te ondersteunen bij het digitaliseren van het factuurverwerkingsproces. Daarmee kunnen ze:

  • het proces optimaliseren;
  • hun klanten voorbereiden op de momenten dat het dus nodig is om vanuit huis te werken.

Helemaal in deze situatie is het belangrijk voor de accountants om een goed en up-to-date inzicht te hebben in de administratie.

6. Heb je een voorbeeld van een klant en welke resultaten de inzet van jullie product of dienst heeft opgeleverd?

Een aantal branches en bedrijven zijn natuurlijk enorm geraakt in deze periode.

Een goed voorbeeld is een hotel dat recent is gestart met Blue10. Zij hebben juist nu het moment aangegrepen om dit door te voeren. Nu hadden ze de ruimte en het inzicht om hiermee te starten, zodat ze bij een drukkere periode het proces volledig op orde zouden hebben.

Het bovenstaande ervaren wij dan ook bij meerdere branches. Meer klantverhalen vind je op onze website.

7. Welke innovaties in jullie product komen er dit jaar? Zijn die te zien tijdens Accountancy Expo?

Bij Blue10 zetten we iedere dag een stap vooruit. Wij zijn dan ook altijd bezig om nog meer inzicht en gemak te creëren. Daarnaast gaan we gebruikers nog meer context geven bij een factuur. Kom langs bij onze stand op Accountancy Expo en we laten het je graag zien!

Gerelateerde artikelen